Obiteljski dan na Kupresu 2023.

srp 22, 2023 | Vijesti

VI. Obiteljski dan u BiH i III. Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba bit će obilježeni u nedjelju 30. srpnja 2023. 

Nakon zasjedanja biskupske konferencije održane prošloga tjedna u priopćenju se pozivaju članovi biskupijskih zajednica da te nedjelje molitveno i na druge načine stave u središte obitelj te zahvale Bogu za dar života, koji se rađa i raste u obitelji, ali i za bake, djedove i starije osobe koje nerijetko žele svoje bogato životno iskustvo podijeliti s onima koji su u snazi i koji su pozvani biti im ruka pomoćnica u danima nemoći. 

Posebno pozivaju članove susjednih župnih zajednica da dođu u župnu crkvu Svete Obitelji na Kupresu na Misu uočnicu, 29. srpnja u 19 sati i na svečano Euharistijsko slavlje u nedjelju 30. srpnja u 11 sati. Potiču i sve bračne drugove, koji te nedjelje na Kupresu žele obilježiti 25., 50. ili 60. obljetnicu bračnog zajedništva, da se što prije prijave svojim župnicima.

Svečano Euharistijsko slavlje proslave VI. Obiteljskog dana u BiH i Svjetskog dana djedova i baka i starijih osoba, u nedjelju 30. srpnja 2023. u 11 sati u crkvi Svete Obitelji u Kupresu predslavit će predsjednik Vijeća za obitelj BK BiH mons. Marko Semren.

Svetu misu uočnicu u crkvi Svete Obitelji u Kupresu, u subotu 29. srpnja u 19 sati predslavit će predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine mons. Tomo Vukšić, nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH.

Poslije Svete mise uslijedit će Euharistijsko klanjanje koje će predvoditi nadbiskup u miru kardinal Vinko Puljić.