Neumski ministranti u Mostaru

ožu 19, 2023 | Ministranti, Vijesti

Subota, 18. ožujka 2023., možda nekomu običan dan, ali našem župniku i nama ministrantima je bio poseban. Naime, 20-ak nas neumskih ministranata pohodilo je grad Mostar, zajedno sa župnikom don Mladenom. Dolaskom u Mostar, parkirali smo automobile na parking u krugu franjevačke crkve sv. Petra i Pavla te obišli crkvu kao i kriptu. Tako velik dojam ova crkva ostavila je na nas ministrante da je jedan od nas rekao: Dumo, što bih ja volio ovdje ministrirati. Nakon obilaska crkve i kripte sv. Petra i Pavla uputili smo se do Starog mosta.

Imali smo čak jedinstvenu priliku promatrati uživo jednog skakača kako skače u hladnu Neretvu. Nakon Starog mosta svi smo se uputili do Huma na kojemu se nalazi 33 metra visok križ odakle se pruža predivan pogled na grad Mostar. Silaskom s Huma otišli smo do mostarske katedrale Marije Majke Crkve, gdje smo sudjelovali na sv. Misi u 18 sati zajedno s ostalim ministrantima mostarskog dekanata. Svi ministranti pohvaljeni su, kako od župnika don Josipa Galića tako i predvoditelja misnog slavlja fra Valentina Vukoje, koji je predvodio prva dva dana trodnevnice sv. Josipu, zaručniku BDM i Nebeskom zaštitniku Mostarsko-duvanjske biskupije. Poslije misnog slavlja uputili smo se do župe sv. Ivana Apostola i Evanđelista u kojoj je naš župnik don Mladen proveo 16 godina. Pohodili smo samu crkvu i pomolili se te se kratko upoznali s tom župom.

U župi sv. Ivana Apostola i Evanđelista dočekao nas je kapelan don Ivan Aničić. U toj župi počašćeni smo pizzom i sokom. Nakon okrijepe i igre, morali smo se vratiti svojim kućama. Povratak je uslijedio u 20.30 sati. Kako se ono kaže: Što je lijepo, kratko traje. Župnik don Mladen Šutalo ovu priliku koristi zahvaliti se Dariju Prskalu, Vladi Matiću, Ivanu Radojeviću te don Ivanu Aničiću, što su ovaj Susret učinili nama ministrantima nezaboravnim.   
Do ponavljanja na nekom drugom mjestu…