Poziv na ispunjavanje upitnika za Sinodu

ožu 9, 2022 | Vijesti

U prilogu je Upitnik koji smo dobili od našeg Ordinarijata u Mostaru, a koji preporučam ispuniti (anonimno/bez potpisanog imena). Odgovori na pitanja pomoći će pri organizaciji, provedbi i zaključcima koji će, ako Bog da, biti doneseni na kraju procesa sinodalnog puta u Rimu 2023. godine.

Upitnik možete ispuniti na ove načine:

1. direktno na linku naše Biskupije: https://biskupija-mostar.ba/sinoda/upitnik/

2. uzeti isprintani primjerak sa stola za crkveni tisak iz crkve, ispuniti ga te ga vratiti i ostaviti u sakristiji prije/poslije sv. Misa ili preuzeti ovdje, isprintati i vratiti na gore navedeno mjesto: (https://biskupija-mostar.ba/wp-content/uploads/2022/02/Sinoda-Upitnik-Letak.pdf). 

Unaprijed zahvaljujem!

Molitva za Sinodu

Stojimo pred tobom, Duše Sveti, sabrani u tvoje ime. Povjeravamo se samo tebi da nas vodiš: nastani se u srcima našim, pokaži nam put kojim nam je ići i nauči nas njime pravo hoditi. Slabi smo i grješni, ali ti nas čuvaj da ne budemo nositelji nesklada.

Ne dopusti da nas neznanje odvede na pogrješan put i da površnost ravna našim djelima. Udijeli nam da u tebi pronađemo mjesto jedinstva kako bismo zajedno kročili prema vječnomu životu, ne udaljujući se nikada od puta istine ni od onoga što je ispravno.

Za sve to molimo tebe, koji djeluješ na svakome mjestu i u svakome vremenu, u zajedništvu s Ocem i Sinom, u vijeke vjekova. Amen.