Obavijest župljanima

kol 29, 2020 | Vijesti

Neum, 29. kolovoza 2020.

Dragi župljani,

zbog novonastale situacije, a u želji da u skladu s kršćanskom ljubavlju ni crkveni predstavnici ne daju povoda vjernicima, a ni vjernici crkvenim osobama u prenošenju koronavirusa, koji dnevno broji po više stotina zaraženih i u BiH i u RH, po odluci biskupa Ratka Perića, apostolskoga administratora, privremeno se odgađa slavlje sv. krizme u našoj župi. Prigodom sv. krizme ljudi se skupljaju u crkvu gdje bi se mogla poštovati mjerodavna civilna pravila, ali su uza slavlje sv. krizme vezane i druge proslave i okupljanja koja izmiču kontroli pa im crkvene osobe, u slučaju negativnih rezultata, ne žele dati ikakva povoda ni mjesta prigovorima.

Euharistijska će slavlja biti u ustaljenim terminima pod sljedećim uvjetima i mjerama:

U nedjeljnim Misama mogu sudjelovati oni koji se strogo pridržavaju epidemioloških mjera. Trenutačno je u našoj Županiji na snazi mjera o zabrani okupljanja više od 50 osoba u zatvorenu prostoru. Ako je u crkvi već naznačeni broj vjernika, u dužnu razmaku, neka ostali pristigli vjernici prate sv. Misu ispred crkve preko razglasa, također u potrebnu razmaku.

U sv. Misama radnim danima neka sudjeluju oni kojih su misne nakane naručene na dotičan dan.

Pridržavajmo se ovih crkvenih i civilnih mjera da ne budemo dionici ni tuđih grijeha protiv duševnoga spasenja, ni tuđih bolesti protiv tjelesnoga zdravlja.

Pomozimo jedni drugima punim razumijevanjem i molimo jedni za druge – neka Bog što prije ukloni iz naše sredine ovu zarazu!

Svima želi od Boga dobro i duševno i tjelesno zdravlje

don Domagoj Markić, župni vikar