Bože, je li ovo Tvoja kazna grješnom svijetu?

tra 15, 2020 | Vijesti

Prije svega istinita je konstatacija: suvremeni svijet i čovječanstvo je, ne samo s obzirom na učenje svih religija u ime Boga, nego i po zdravom ljudskom razumu krenuo putem mnogih zastranjenja koja nisu u skladu s Božjim planom o čovjeku i sve više nalikuje uništenim  Sodomi i Gomori. Ne samo da postoji, nego se u posljednje vrijeme i veliča, propagira mnogo toga što se ne može uskladiti ni s kojom vjerom u Boga pa ni sa sudom zdravog čovjekova razuma. Genetskim inžinjeringom se sve više zadire u temelje čovjeka kao vrhunski svršenog stvorenja i slike Božje što lako može dovesti u dogledno vrijeme do opasnih ostvarenja. Propagira se brak koji ne može stvoriti novi život i koji vodi uništenju ljudskog roda.  Dirnulo se u najveće svetinje  Propagira se neprirodni (zapravo neBožji) brak bez novog života. Promovira se sloboda i zakonitost ubijanja  upravo najnevinijih Božjih stvorenja, dječice. Kriminal je na vrhuncu i sve više kao hobotnica zahvaća čitav svijet i postaje normalna stvarnost. Bezdušni ljudi gomilaju bogatstva u svojim rukama, a u svijetu glad odnosi milijune života. Ulažu se vrtoglave sume u izume sve opasnijih oružja, a ni blizu dovoljno za zaštitu od sitnog virusa. Dug bi bio niz za nabrojiti sva zla suvremenog svijeta. Proizlazi sasvim realan zaključak: suvremeni svijet postaje sve sličniji Sodomi i Gomori! Je li Bog odlučio stati ovom zlu na kraj, je li suvremena pandemija samo mali znak njegove ljutnje?

Prije svega, Bog je dobrota i u svojoj biti i u djelovanju. Ne može činiti zlo. Ali, može li Bog štititi i braniti čovjeka za koga je bio spreman i na križu dati život ako postane zlo?  Bog čovjeku nudi spasenje i vječnu sreću, ali uz uvjet da ostane i sve više bude – čovjek! Može li Bog štititi i podržavati zlo, a čovjek postaje sve više zlo, a sve manje dobro? Sigurno će dignuti zaštitu s čovjeka kad se pretvori u zlo te dopustiti zlo, ne učiniti nego dopustiti. On možda ovim daje poticaj na razmiljanje, daje čak i nadu da se čovjek urazumi, popravi i vrati na iskonski put koga mu je  za dobro namjenio i obećao.

Molimo prije svega da Duh Božji nadjača sve zle duhove koji sve više hvataju maha u suvremenom čovjeku. Ako čovjeka popravimo – sve smo učinili, vratili smo ga pod zaštitu, u ruku Svemogućeg Stvoritelja. I, od svega najvažnije u ovom razmišljanju: vratimo sebe na Božji put. Obrativši sebe, samo jednoga, učinili smo korak k obraćenju svijeta…