Cvjetnica u Neumu u vrijeme kušnje 2020. godine

ožu 31, 2020 | Vijesti

Sukladno sa smjernicama rimske Kongregacije, Biskupskog ordinarijata  i odredbama Kriznog stožera s obzirom na ovogodišnje uskrsne obrede obavještavamo župljane kako će se odvijati obredi Cvjetnice u župskoj crkvi Gospe od Zdravlja u Neumu:
*****
  • U crkvi pred velikim križem svećenik će blagosloviti nešto grančica maslina (palmi, lovorike) s nakanom blagoslova grančica i u vašim domovima. Blagoslov se odnosi i na one koji eventualno, u vidu šetača, budu na prostranom Trgu Gospe od Zdravlja s propisanim razmacima.
  • Jedan svećenik će u misi čitati tekst Muke Gospodnje po Mateju sa ambona, a glavni celebrant Isusove riječi sa oltara. Treća osoba će sa odmaknutog mikrofona čitati sve ostale uloge.
  • I obred i misu koja slijedi možete pratiti, dapače u svemu i istinski sudjelovati iz svojih domova preko Facebook-a naše župe. To praćenje, po navedenim dozvolama rimske Kongreagacije, u cijelosti nadomješta vaše fizičko sudjelovanje, možete čak s kajanjem u duši primiti i pravu pričest duhovnim načinom.