Don Ante se oprostio

ruj 29, 2019 | Vijesti

Oprostio se od župe Neum

don Ante Čarapina

Čarapina ADana 29 rujna na svim svetm misao oprostiose od župljana Neuma don Ante Čarapina. O njegovu životu možete opširnije pročitati na ovom našem portalu u Kategoriji Ožupi – pastoralni radnici – aktualni. Želimo mu blagoslovljen i uspješan rad u novoj župi Grljevići.
Don Ante, hvala ma svemu
 

 

 

 

Darovan nam je mladomisnik

don Domagoj Markić

U našu župu stiže mladomisnik don Domagoj Markić. – za sada donosimo osnovne podatke o ovom vrijednom svećeniku koga nam Bog dariva:
Don DomagojDon Domagoj Markić je iz župe Polog kod Mostara.
Rođen je 14. studenoga 1994. u Mostaru
Završio je Srednju elektrotehničku školu u Mostaru.
Prijavio se u bogosloviju 2013. godine.
Uslijedile su dvije godine studija filozofije u Sarajevu.
Biskup ga je poslao u Rim na studij teologije. Boravio je u Papinskom zavodu Germanicum-Hungaricumu, a pohađao predavanja na Teološkom fakultetu Papinskoga sveučilišta Gregorijane. Filozofsko-teološki studij uspješno je završio i diplomu iz teologije, 20. lipnja 2018.
Biskup ga je u dogovoru sa župnikom don Krešom Puljićem, poslao u župu Svetoga Tome apostola na Bijelom Brijegu u Mostaru.Pastoralnu godinu u župi dopunja pohađanjem povremenih crkveno-teoloških predavanja u Zagrebu u Nadbiskupskom Pastoralnom centru za đakone iz više biskupija i redovničkih provincija.
U svojoj rodnoj župi Rođenja BDM u Pologu, 27. 10. 2018. godine primio je sveti red đakonata.
Na svetkovinu sv. Petra i Pavla, u subotu, 29. lipnja 2019. u mostarskoj Katedrali Marije Majke Crkve biskup Ratko Perić zaredio ga je za svećenika.

Watch

Live Stream Current Sermon

REad

News & Stories

Prvopričesnici 2023.

Prvopričesnici 2023.

IVANO BABIĆBRUNO BABIĆMIHAEL BJELOPERAJURE BOGDANOVIĆMIA BUTIGANIVA ČARAPINAMARIETA ČULJAKROMEO DŽAJIĆDORA DŽONOTEA GALIĆKARLO GLAVINIĆLAURA GUSTINLANA KALAUZTOMISLAV KREČAKPETRA KREŠIĆJOSIP LJILJANIĆANTE MASLAĆANA MASLAĆIVAN MASLAĆGABRIELA MASLAĆMARIJA MATIĆBARBARA...

Devet stvari koje treba znati o Velikom četvrtku

Devet stvari koje treba znati o Velikom četvrtku

Na Veliki četvrtak završava korizmeno vrijeme, a večernjom svetom misom započinje Vazmeno trodnevlje. Evo devet najvažnijih stvari koje trebamo znati o Velikom četvrtku! 1. POČETAK VAZMENOG TRODNEVLJA Veliki četvrtak kroz dugo je vrijeme bio isključen iz...

Osam stvari koje bi svaki katolik trebao znati o Velikom petku

Osam stvari koje bi svaki katolik trebao znati o Velikom petku

SLAVLJE MUKE GOSPODNJE Veliki je petak dan na koji je žrtvovan Krist naša Pasha, kada Crkva razmišlja o muci svoga Gospodina i Zaručnika i klanja se križu,  te se spominje svog izlaska iz boka Krista usnuloga na križu i moli za spas svega svijeta. Evo...