Maleni, Isus vas voli…

ruj 18, 2018 | Vijesti

 

IMG-20180917-WA0005Maleni, Isus vas voli…

 

Na nedjeljnoj misi u jedanaest sati, predstavljene su generacije ovogodišnjih prvopričesnica i prvopričesnika, te krizmanica i krizmanika. Kako je naglašeno, za župsku zajednicu, to je osobito radostan dan, a takav je bio i u vremenima prve Crkve, kada je priprema za sakramente također iziskivala marljivo pohađanje svete mise i učenje temelja vjere.

 

Veselje za Župu nastavilo se i u ponedjeljak…

 

 

IMG-20180917-WA0001Jučer su tako našu župsku crkvu, zajedno sa svojim roditeljima, odgajateljicama iz vrtića, braćom i sestrama, pohodila i vrtićka djeca. Dakle, oni najmanji, a ako je suditi prema riječima Biblije, Isusu osobito dragi, ako ne i najdraži među nama. Oni zbog kojih se Isus ljutio na apostole kada ih, u svojoj revnosti, nisu pustili bliže k Njemu.

 

“Pustite dječicu neka dolaze k meni; ne priječite im jer takvih je kraljevstvo Božje!”

 

Isusova je to pouka je koja i danas, odzvanja opominjući nas da su upravo djeca ta koja, zbog svoje naravi, iskrenosti i svega što krasi njihovu dob, ta koja zaslužuju doći pred Isusa.

 

Hvala Bogu, mnoga u pratnji svojih roditelja,dolaze i rado pohode svetu misu, a tako je – osobito radosno, bilo i ovoga ponedjeljka, kada su u misnom slavlju sudjelovala djeca iz tri vrtićke skupine neumskog Vrtića i na taj način najbolje, pjesmom i molitvom, pokazala kako se dar ljubavi i vjere nalazi u njihovim srcima.

 

 

 

 

IMG-20180917-WA0003IMG-20180917-WA0004

 Prostor ispred oltara, za ovu priliku, bio je posebno ukrašen