Krizma i proslava Gospe od Zdravlja

kol 27, 2017 | Vijesti

krizma2017 naslov Krizma i proslava Gospe od Zdravlja

Župa danas radosno proslavlja blagdan svoje nebeske zašitnice Gospe od Zdravlja. Na središnjem, koncelebriranom Misnom slavlju, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Ratko Perić podijelio je sakrament svete krizme za 31 krizmanicu i 19 krizmanika (ukupno njih 50). Na samom početku, a u ime ovogodišnjih krizmanika pročitan je kratak pozdravni govor, te uručen simboličan poklon – umjetnički reljefni prikaz Gospe, u čijoj se crkvi, ove nedjelje, posljednje u mjesecu kolovozu, okupilo vjerno mnoštvo u želji dostojanstvene proslave Njenog blagdana i sakramenta svete krizme.

U ime župe, biskupa je pozdravio župnik don Ivica Puljić, iskazavši osobitu zahvalnost za biskupov pastoralni pohod našoj župi. Biskup je, uz prigodnu čestitku župljanima i župi, krizmanicima zaželio da ostanu dosljedni u vjeri, pripadnost kojoj danas potvrđuju upravo sakramentom svete krizme. Misno slavlje pjesmom je uveličao župni zbor pod vodstvom č.s. Anđeline, dok su za za misna čitanja, pjevani psalam, te molitvu vjernika bili zaduženi krizmanici.U nadahnutoj propodvijedi biskup Ratko osvrnuo se na sliku iz pročitanog Evanđelja – Isusovu, ali i Petrovu ulogu, čiji su nasljednici rimski biskupi. Papa je danas, kao i ranije kroz povijest, autoritet kojemu je povjerena odgovorna zadaća vodstva Crkve.

Uslijedila je podijela sakramenta svete krizme, na komcu udjeljen blagoslov, nakon čega se slavlje današnjeg blagdana i radost mogla nastaviti u krugu obitelji krizmanika, ali i ostalih koji s radošću obilježavaju današnji dan. Koristimo priliku, još jedamput, zahvaliti svima koji su učinili da proslava patrona naše župe i zaštitnice našega mjesta protekne kako i dolikuje velikom slavlju.

FOTO:

 {rokbox album=|tecaj| title=Koncert HKUD Hutovo| thumbcount=|5|}images/stories/mladi/krizma2017/*{/rokbox}