Marijansko zavjetno hodočašće

kol 22, 2016 | Hodočašća

mzd 2016Marijansko zavjetno hodočašće

Marijansko zavjetno hodočašće Domovini, u jedanaest tjedana, koliko traje, simbolički povezuje Gospina svetišta od Osijeka na istoku do Dubrovnika na jugu. Tom prilikom, našu Župu Gospe od Zdravlja, ove godine, (21.- 22. kolovoza) posjetili su hodočasnici (njih 30-ak) na završnoj etapi Metković-Neum-Slano-Orašac-Rožat-Dubrovnik dugoj ukupno 101 kilometar, od oko 1700 kilometara koliki je glavni tok puta od istoka ka jugu. Nakon pozdravnih riječi koje je, u ime župne zajednice, i svoje osobno, izrekao župnik don Ivica, umorne hodočasnike dočekala je okrepa koju su, s puno ljubavi i truda, priredile vrijedne ruke onih koji su pomogli da goste dočekamo ljubaznošću i otvorenog srca, a koje su pokazali i sami gosti. svojom spremnošću hodočašća u Gospinu čast.

Upitani o dojmovima ističu sljedeće:

…Lijepo je hodati i moliti se za Domovinu i cijeli svijet. Dok hodamo rastemo u vjeri i zajedništvu….“


plakatDoista, ove nedjelje radost zajedništva među njima bila je i više nego očita, kao i želja zahvale Bogu za darovano im iskustvo na putu kojim su pošli, ujedinjeni u molitvi i želji da, na taj način, učine ono što osjećaju kao svojevrsnu dužnost ali, još više, kao veliku snagu i veselje.

„…Kao što nas je u ljubavi dočekala vaša Župa, tako mi, jedni druge, u ovom hodu, želimo staviti u svoja srca …da u njemu ima mjesta za sve ljude.“

Iskustvo hodočašća preporučuju svima koji mogu i, na ovaj način, žele osjetiti, ljubav i zajedništvo, uz malo žrtve, koju, s vjerom ističu: “ Gospodin stostruko nagrađuje.

Danas, na blagdan Blažene Djevice Marije Kraljice (22. kolovoz) hodočasnici su, nakon rane, jutarnje mise u 7 sati, doručka i pozdrava, po kišnom vremenu, nastavili svoj put. Hvala im što, na taj način, svjedoče svoju vjeru. Koristimo priliku zahvaliti svima koji su doprinijeli da ih ugostimo i počastimo, kako smo to, po vjeri, pozvani činiti.

 

FOTO:

{rokbox album=|hodocasce| title=Zavjetno hodocasce| thumbcount=|10|}images/stories/mladi/marijanski_zavjet/*{/rokbox}