Vrijedna izložba dječjih radova

svi 15, 2016 | Vijesti

Jurinko-Izložba-W2Izložba radova polaznika škole crtanja
 
Lijepo je kada se lijepe stvari poklope.-Upravo se to dogodilo u subotu navečer u Neumu gdje je pred blagdan Duhova i podjelu sakramenta Prve Svete Pričesti neumskim mališanima, upriličena prva samostalna izložba polaznika škole crtanja studija Neum. Među njima i nemali broj upravo, prvopričesnika.

Jurinko-škola-WTridesetak mališana, mahom osnovnoškolaca, par srednjoškolaca, ali i nešto starijih zaljubljenika u ovu umjetnost, tako su pred znatiželjnim očima svojih sugrađana, dobili priliku pokazati svu raskoš svog talenta. A ako je vjerovati riječima voditelja studija Neum, Jurinka Rajiča, njega u Neumu ne manjka, dapače, ima ga u izobilju.
Naglasio je to Rajič i u svom prigodnom govoru otvaranja izložbe, te pozvao sve Neumljane, osobito one nadležne, da njeguju taj dar koji ova mala sredina rađa kroz svoje najmanje. Okupljene je pozdravio i neumski načelnik dr Živko Matuško, koji je izrazio osobito zadovoljstvo viđenim, te poželio sreću u radu neumskoj školi crtanja.
Podsjetimo, škola crtanja u ovom gradu razvila se kao sastavni dio Međunarodnog festivala animiranog filma koji se već jedanaestu godinu za redom održava u Neumu krajem mjeseca lipnja. Kroz dvije i pol godine koliko egzistira, ova, slobodno možemo reći, umjetničko-odgojna inicijativa, kroz svoje je crtačko pero provela na desetine mladih ljudi, od kojih su neki zahvaljujući iskustvu stečenom u malom neumskom studiju obitelji Rajič, upravo crtanje kroz njegove razne varijante, odabrali za svoj životni poziv.
Sudeći prema oduševljenju malih umjetnika pohađanjem ove izvanškolske aktivnosti, to bi mogao biti tek početak.
Izložba polaznika škole crtanja u organizaciji Studija Neum, dodatno obogaćena izložbom originalnih radova, knjiga snimanja,kadrova, bojanki i stripova Jurinka Rajiča, u dvorani neumske župne crkve, biti će postavljena još nekoliko dana. Tako će svi koji su propustili otvaranje, imati priliku zaviriti u maštoviti svijet animacije i crtanja. A tko zna, možda i poželjeti biti dio ekipe koja petke i subote tijekom duge neumske godine poklanja umjetnosti, ali i ugodnom druženju.
 Nikolina – Nina Lovrić (r. Matić)

Watch

Live Stream Current Sermon

REad

News & Stories

Prvopričesnici 2023.

Prvopričesnici 2023.

IVANO BABIĆBRUNO BABIĆMIHAEL BJELOPERAJURE BOGDANOVIĆMIA BUTIGANIVA ČARAPINAMARIETA ČULJAKROMEO DŽAJIĆDORA DŽONOTEA GALIĆKARLO GLAVINIĆLAURA GUSTINLANA KALAUZTOMISLAV KREČAKPETRA KREŠIĆJOSIP LJILJANIĆANTE MASLAĆANA MASLAĆIVAN MASLAĆGABRIELA MASLAĆMARIJA MATIĆBARBARA...

Devet stvari koje treba znati o Velikom četvrtku

Devet stvari koje treba znati o Velikom četvrtku

Na Veliki četvrtak završava korizmeno vrijeme, a večernjom svetom misom započinje Vazmeno trodnevlje. Evo devet najvažnijih stvari koje trebamo znati o Velikom četvrtku! 1. POČETAK VAZMENOG TRODNEVLJA Veliki četvrtak kroz dugo je vrijeme bio isključen iz...

Osam stvari koje bi svaki katolik trebao znati o Velikom petku

Osam stvari koje bi svaki katolik trebao znati o Velikom petku

SLAVLJE MUKE GOSPODNJE Veliki je petak dan na koji je žrtvovan Krist naša Pasha, kada Crkva razmišlja o muci svoga Gospodina i Zaručnika i klanja se križu,  te se spominje svog izlaska iz boka Krista usnuloga na križu i moli za spas svega svijeta. Evo...