Krizma

lis 10, 2015 | Vijesti

krizma-neumKrizma u župnoj crkvi

 

Na današnjoj (11.) svečanoj svetoj Misi u 11 sati biskup Ratko Perić podijelio je sakrament krizme za 43 pripravnika, koji su, kako je to u pozdravnom govoru naglasio župnik don Ivica, s osobitom revnošću i ozbiljnošću pristupili pripremi za sakrament potvrde. Uz ostalo, izrazivši nadu, da će, većina njih, tako i nastaviti, te biti svijetlo u sredinama, gdje žive ili kamo odlaze na školovanje. U ime svih krizmanika pročitan je i pozdravni govor, te uručen simboličan dar. Svečano Misno slavlje, svojom pjesmom uveličao je župni zbor…

U nadahnutoj propovijedi naglašena je važnost ustrajnosti u vjeri, spremnosti da se ostavi sve ono što prolazno, te slijedi Isus, koji jedini pokazuje pravi put, kojega je, često, osobito iz perspektive današnjeg čovjeka, teško sljediti. Unatoč tome, a požrtvovanošću sviju onih kojima je povjerena ta teška odgojiteljska i roditeljska zadaća, kao i zbog darova koje daje upravo Duh Sveti, mnogi ipak trajno ostaju na putu vječnosti.
Nakon molitve vjernika, usljedila je podjela sakramenta, a na koncu Biskup je blagoslovio je okupljeno mnoštvo vjernika!