Održana duhovna obnova

tra 27, 2015 | Vijesti

ssmiOdržana duhovna obnova (FOTO)

Piše: Pava Kriste PMI

U organizaciji sestara Služavki Maloga Isusa iz Gromiljaka, u župi Gospe od Zdravlja u Neumu, 25 i 26. travnja 2015. godine,  održana je duhovna obnova,  prvenstveno za mlade, pod motom: Isus treba tvoje i moje ruke. Neumski župnik, don Ivica Puljić, srdačnim je riječima pozdravio s. Danicu Bilić, voditeljicu duhovne obnove, s. Marinu Perić, odgajateljicu kandidatica,  i njihove kandidatice: Katarinu, Ivku i Nikolinu. Istako je radost da je s. Danica među nama,  jer je s. Danica u župi Neum djelovala kao vjeroučiteljica kroz mnoge godine.

U duhu mota duhovne obnove s. Danica je imala uvodno razmišljanje o veličini dara služenja i pozvala sve nazočne, da svako u svom pozivu bude Isusova ruka, Isusovo srce, Isusove noge. Zahvalila je  Neumljanima za svu ljubav koju iskazuju prema sestrama i srcem se uključuju u njihove projekte, kao pomoć djeci u Stadlerovu dječjem domu Egipat u Sarajevu i pomoć misijama preko misijske izložbe u Gromiljaku. Slijedila su svjedočanstva kandidatica i prikazana je i prezentacija kandidatica u kojoj je prikazan život i rad sestar i kandidatica kojeg žive u duhu  karizme njihova Utemeljitelja, sluge Božjega Josipa Stadlera.  Sve zajedno su svojim dolaskom donijeli su puno radosti, osmjeha i mira.
 U svjedočanstvima je izražena potreba molitve i pozornog slušanja Isusova zova. Što zapravo predstavlja most između Boga i pozvanoga? Što znači čuti zov?   Treba imati toliko mira u sebi i oko sebe da se čuje glas koji zove: Dođi, slijedi Me ! Kako reče Katarina,  koja je u prvoj godini kandidature,  najviše pomaže molitva. Molitva osobna, ali i molitva cijeloga puka kršćanskoga, da Gospodin  pošalje radnike u žetvu svoju. Tako mlada uspijeva odreći se svoje sebičnosti, okrenuti srce Gospodinu, dati svoj život izabravši naslov služavka. Mladi Neumljani slušaju svaku riječ, poštuju i osjećaju veličinu predanja  tog mladog bića, ali teško izlaze iz svoje buke. Teško se izdvajaju iz svojih bučnih prostora, svojih bučnih života ispunjenih materijalnim i medijskim sadržajima, koji podržavaju i podražavaju sebičnost  i bježe od bilo kakve žrtve. Kako radost uvijek nestaje iz ovakvih prostora,  osluškuju mirni glas mladoga bića koji tako sigurno svjedoči Krista, svjedoči radost u služenju i zatečeni su. Sve je tako tiho, kao da se ovaj mir iz malenog srca proširio po cijeloj crkvi. Molim za plodove ovoga mira, u mislima blagoslivljam trenutak kada s  govornica bude govorila koja djevojka iz Neuma koja će se možda opredijeliti za redovnički poziv.
Sestre i njihove kandidatice svojom mladošću, čednom pojavom , širokim osmjehom i očaravajućom smirenošću slikaju pred našim očima jedan bolji, ljepši i privlačniji svijet.  Svijet  iz kojeg je izbačena sebičnost koja nam gomila nezadovoljstvo i gasi sjaj mladih očiju. Svijet u koji je utkana ljubav i njome obojeno svako djelo ljudskih ruku i mozgova. Svijet koji je barem ovog trenutka naš izbor, svijet naših misli.
Zahvalni smo vam svim srcem sestrama i kandidaticama za dar njihova svjedočanstva. Želimo da ih prati Gospodin sve dane njihova života.

 

Galerija fotografija:

 

{rokbox album=|tecaj| title=|duhovnaobnova| thumbcount=|6|}images/stories/mladi/duhovnaobnova/*{/rokbox}

Watch

Live Stream Current Sermon

REad

News & Stories

Prvopričesnici 2023.

Prvopričesnici 2023.

IVANO BABIĆBRUNO BABIĆMIHAEL BJELOPERAJURE BOGDANOVIĆMIA BUTIGANIVA ČARAPINAMARIETA ČULJAKROMEO DŽAJIĆDORA DŽONOTEA GALIĆKARLO GLAVINIĆLAURA GUSTINLANA KALAUZTOMISLAV KREČAKPETRA KREŠIĆJOSIP LJILJANIĆANTE MASLAĆANA MASLAĆIVAN MASLAĆGABRIELA MASLAĆMARIJA MATIĆBARBARA...

Devet stvari koje treba znati o Velikom četvrtku

Devet stvari koje treba znati o Velikom četvrtku

Na Veliki četvrtak završava korizmeno vrijeme, a večernjom svetom misom započinje Vazmeno trodnevlje. Evo devet najvažnijih stvari koje trebamo znati o Velikom četvrtku! 1. POČETAK VAZMENOG TRODNEVLJA Veliki četvrtak kroz dugo je vrijeme bio isključen iz...

Osam stvari koje bi svaki katolik trebao znati o Velikom petku

Osam stvari koje bi svaki katolik trebao znati o Velikom petku

SLAVLJE MUKE GOSPODNJE Veliki je petak dan na koji je žrtvovan Krist naša Pasha, kada Crkva razmišlja o muci svoga Gospodina i Zaručnika i klanja se križu,  te se spominje svog izlaska iz boka Krista usnuloga na križu i moli za spas svega svijeta. Evo...