Poruka Uzašašća Gospodinova

svi 28, 2014 | Vijesti

 

Uzašašće-WPoruka Uzašašća Gospodinova
 
Nemojte stajati i gledati u nebo, beskorisno je stajati skrštenih ruku i očekivati Gospodinov povratak. Samo naizgled On je odsutan s naše zemlje.

Poruka je ovo Uzašašća ili kako naš narod češće kaže, možda još dojmljivijom riječju, Spasova. Krist je umro na križu, uskrsnuo iz groba, a zemlju je zamijenio nebom. Sve je učinio zbog nas koji ostajemo i koji se rađamo nakon Njega. Lakoća kojom je pritom nadišao sve prirodne zakone, oborio sve znanstvene teoreme , razbio materiju, i prostor ispunio Duhom, dokaz je Njegove istinitosti, ali i konačnost nama koji teško vjerujemo – između neba i zemlje mala je granica. Sad smo ovamo, sad smo tamo. I nikada nećemo saznati točan čas kada ćemo iz jednog prirodnog poretka stvari prijeći u onaj drugi, nezamisliv i drugačiji, duhovni poredak. Tamo gdje ništa neće biti plod naših nastojanja već zasluga koje smo ostvarili dok smo ovdje hodali uz gravitaciju.
Dok smo tu, pred nama su stalno izbori; pa i onda kada se čini da nemamo između čega birati ispred nosa stoje barem dvije opcije. Ili je da ili ne. Ovisno o tome koliko vjerujemo Kristovu spasenju, i koliko koristimo dar volje dobiven pri stvaranju, odabrati ćemo jedan od putova. Nekad ćemo pogriješiti, no nikad ne smijemo prestati truditi se grijeh izbjeći. Jer On koji je uzašao, s Ocem sve promatra. Ništa Mu nije skriveno.
Zato ne možemo prepuštati život slučaju, ne možemo ga ni provesti u nepokretnom meditiranju, u nekakvoj brbljavoj molitvi da se ostvari Božja volja, a ni trunku svojeg truda ni snage nismo uložili. Bog nas poziva na suradnju i osluškivanje Njegovih savjeta kako bismo plodonosno živjeli i zaista iskovali most do gore. Do onih visina na koje se sam popeo, ostavivši za sobom sav ovaj svijet i sjaj koji je mogao iskoristiti samo da je htio.
Samo je naizgled odsutan. Nije otišao kao što se odlazi s kartom u jednom smjeru, Nebesa nadilaze zakone kojih se ovdje pridržavamo. Njegov odlazak ujedno je i vječiti dolazak. Jer, uvijek je tu u stalnom nastojanju da nitko od nas grešnih ne propadne.
Uzašao je i ostao tu. Više nego li je bio onda dok je hodao zemljom. Spasio nas je, jednakim intezitetom naraštaje koji su ga gledali u oči i nas koji ga vidimo tek kada oči zatvorimo.
Nema razlike, jer Bog je vječan. Jučer, danas, sutra i zauvijek.
Uvijek smo spašeni. Koristimo vjerom taj neprocjenjiv dar.

Watch

Live Stream Current Sermon

REad

News & Stories

Prvopričesnici 2023.

Prvopričesnici 2023.

IVANO BABIĆBRUNO BABIĆMIHAEL BJELOPERAJURE BOGDANOVIĆMIA BUTIGANIVA ČARAPINAMARIETA ČULJAKROMEO DŽAJIĆDORA DŽONOTEA GALIĆKARLO GLAVINIĆLAURA GUSTINLANA KALAUZTOMISLAV KREČAKPETRA KREŠIĆJOSIP LJILJANIĆANTE MASLAĆANA MASLAĆIVAN MASLAĆGABRIELA MASLAĆMARIJA MATIĆBARBARA...

Devet stvari koje treba znati o Velikom četvrtku

Devet stvari koje treba znati o Velikom četvrtku

Na Veliki četvrtak završava korizmeno vrijeme, a večernjom svetom misom započinje Vazmeno trodnevlje. Evo devet najvažnijih stvari koje trebamo znati o Velikom četvrtku! 1. POČETAK VAZMENOG TRODNEVLJA Veliki četvrtak kroz dugo je vrijeme bio isključen iz...

Osam stvari koje bi svaki katolik trebao znati o Velikom petku

Osam stvari koje bi svaki katolik trebao znati o Velikom petku

SLAVLJE MUKE GOSPODNJE Veliki je petak dan na koji je žrtvovan Krist naša Pasha, kada Crkva razmišlja o muci svoga Gospodina i Zaručnika i klanja se križu,  te se spominje svog izlaska iz boka Krista usnuloga na križu i moli za spas svega svijeta. Evo...