Skupština Hrvatske Katoličke Mladeži

velj 25, 2010 | Vijesti

Papa i mladi

Skupština Hrvatske Katoličke Mladeži

U subotu 14.svibnja 2011 u 16:30h održat će se skupština HKM-a gdje će se odabrat predsjedništvo i pročelnici svih ostalih sekcija. Ovim putem pozivamo sve vas mlade koji imate minimalno 14 godina i svi ostali koji se osjećaju mlado, a nisu stupili u brak.

Ovim putem vam donosimo sve detalje oko funkcija za koje se možete kandidirati, i svi vi koji se želite kandidirati za neku od funkcija prijavite se do subote prije početka skupštine ili na mail:

hkmneum@gmail.com

Zadaće i dužnosti svih funkcija u Hkm-u

Predsjednik – zadužen za nadgledanje rada svih sekcija, organizaciju duhovne obnove, zastupa i predstavlja udrugu u zemlji i inozemstvu, provodi odluke Skupštine, predsjedava sjednicama Skupštine, podnosi izvještaj o svome radu Skupštini, obavlja i druge poslove određene Statutom. Zajedno sa svojim zamjenicima organizira i zajedničke izlete i susrete HKM u župi i van župe….


Dopredsjednik
– prema statutu dopredsjednik postaje onaj koji je bio drugi u izboru za predsjednika, u odsutnosti predsjednika preuzima sve njegove dužnosti. Zastupa i predstavlja udrugu.

Tajnik – zapisnik sa Skupštine, vodi popis članova, vodi arhiv udruge, zastupa i predstavlja udrugu

Karitativna sekcija – ima zadaću da u prvom redu pomagne u radu župnog karitasa. Angažira se u raznošenju paketa za Božić, Uskrs i drugim prigodama, te prikupljanju milodara kod raznih sponzora prilikom akcija koje se organiziraju prema potrebi. Također sudjeluje u karitativnim akcijama uređivanja, čišćenja ili krečenja kuća kod siromašnih obitelji i svih drugih aktivnosti koje ulaze u to područje.

Medijska sekcija – uređivanje župnog lista Zvijezda Mora. Pročelnik je dužan voditi računa da svi preuzmu svoju rubriku u listu i da je na vrijeme dovrše. Vodi i uređuje Face-profil HKM-a. Također je odgovoran za organizaciju aktualnih vijesti za web stranicu župe, tj. da se slike i tekstovi što prije dostave tehničkom uredniku.

Animatorska sekcija – Animatori prije svega pomažu u redovitom održavanju župnih kateheza za sve uzraste. Posebno su pri ruci svećeniku u radu oko prvopričesnika i krizmanika. Rado pomažu i pri radu s najmanjima. Njihova zadaća se proteže i na animiranje različitih susreta, od mladih pa sve do zrelih ljudi, ukoliko se za to ukaže potreba.

Dramska sekcije – ima zadaću raditi oko priredbi, recitala, igrokaza i sličnih stvari koje se organiziraju u župi.

Sportska sekcije – sudjeluje o organiziranju sportskih događaja na području župe.

Također će se izvršiti i upis u članstvo HKM-a za sve i kad se sve ovo odradi krenut će mnogi projekti koje će HKM organizirati. Od priredbi, koncerata, humanitarnih akcija, te mnogobrojnih animatorskih, duhovnih i drugih akcija.